Nödvändigt ont

Är klockor ett nödvändigt ont i dagens Sverige? Svaret är lika kort som självklart. Ja, klockor är mycket viktiga för oss, inte bara som ett verktyg i tidsmätning, utan även som statussymbol och modeaccessoar. Undersökningar visar att medelsvensken tittar på klockan inte mindre än 25 gånger per dygn. Det motsvarar mer än 2 gånger i timman under dygnets vakna period. Detta säger ganska mycket om oss och vår syn på klockor. Även om många av oss troligtvis skulle neka till det så är klockan ett livsnödvändigt redskap i vår vardag och ett nödvändigt ont för överlevnad.

Vi börjar dagen med att vakna till att klockan ringer. Sedan lägger vi upp ett schema över morgonens sysslor för att hinna göra allt i tid, duscha, laga frukost, lämna barn på dagis, springa till bussen eller sätta sig i bilen, för att hinna i tid till jobb eller skola.

Dagen fortsätter och vi håller koll på klockan för att hinna ta fikarast i tid, lunchrast i tid och sen kanske lite eftermiddagsfika i tid. Sedan håller vi koll på klockan för att hinna sluta i tid, hämta barn i tid, skjutsa till träningar i tid, laga middag i tid och sen lägga sig och sova i tid för att orka med ännu en dag full av klockor.

Det här inlägget postades i Accessoarer. Bokmärk permalänken.