Konferens

Att gå på möten, seminarier eller delta i en kongress, kan få tankarna att vandra. Frågan är om det är bra eller dåligt om sammankomsten har konferensmöbler som är bekväma, gör det att man fokuserar mer eller mindre på vad som verkligen sägs?

Ska det serveras kaffe och kaka eller kommer koffeinet göra folk mer spralliga och kommer sockret från kakan göra att folk får en tillfällig sockerkick i pausen för att sedan sitta med trötta ögon genom mötets gång och passivt börja sloka i möblemanget och önska sig ännu en kopp kaffe med tillhörande sockerkick.

Kanske skulle alla tillställningar börja med lite koordinerad dans, det sägs att man presterar och fokuserar bättre efter så lite som tio minuter av någorlunda koordinerade rörelser så även stående yoga eller stretching kanske fungerar lika bra. Och effekten varar länge så varje morgon vare sig det handlar om att sitta i sammanträden hela dagen eller vara ute på fältet och jobba så skulle det troligtvis vara bra med lite morgongymnastik. Eller varför inte ha den där varianten som brukar kallas för hela havet stormar där deltagarna till musik skall gå runt stolar som är en färre än antalet deltagare. Så när musiken slutar skall man sätta sig ned. Den som inte hittar en stol åker ut. Så börjar det om med en deltagare färre och ytterligare en stol tas bort.

Det här inlägget postades i Teknik. Bokmärk permalänken.