Belysning

Det finns många olika modeller av arbetsbelysning ute på marknaden idag.
En del lämpar sig väl för privatbruk medan andra riktar sig mot fullblodiga yrkesproffs. Oavsett applikationsområde så anser vi på Ljusgiganten att kunden förtjänar det bästa som marknaden kan erbjuda inom ett specifikt prissegment. Vi har därför noggrant valt ut högkvalitativa produkter som är bestyckade med antingen Cree, Bridgelux eller Epistar dioder. Hos oss hittar du garanterat en lampa som passar just ditt specifika behov, vi är återförsäljare av vårt egna märke Svealux samt de omåttligt populära varumärkena Oledone och Vision X. Vi försöker skilja sig oss från våra konkurrenter genom b l.a låga priser, utförliga produkttexter och videoklipp, allt för att hjälpa kunden att välja rätt produkt för sitt ändamål.

Många lampor som säljs av olika återförsäljare ser till utseendet likadana ut men faktum är att skenet bedrar. Skillnaden mellan lamporna kan vara enorm och ljusstyrkan uppgår emellanåt till otroliga 40-50% i värsta tänkbara scenarion där inhemska kinesiska led dioder används i tillverkningen. Det är därför inte lätt för en kund att välja rätt lampa endast baserat på lumen som är en teknisk term för mängden ljus som en diod levererar.

Uppskrivna lumen värden är ett enormt stort problem inom branschen och många återförsäljare anger teoretiska lumen värden som inte motsvarar hur en lampa presterar i verkligheten. Problemet uppstår p.g.a brist på kunskap hos de svenska återförsäljare som leker ”följa jon” och rent av kopierar konkurrenternas specifikationer för lampor som till utseendet verkar vara samma. Vi har tagit vårt ansvar genom att begära lumen rapporter från våra leverantörer som visar exakt hur många lumen en specifik lampa levererar samt att vi även utfört egna tester av våra lampor för att bestyrka dessa värden.

Det här inlägget postades i Teknik. Bokmärk permalänken.